Cvetoče balkonske rože in zemlja za rože

Kako pomembna je zemlja za rože, če želite imeti doma lepe, zdrave in cvetoče rože?

Sama sem eno leto želela prihraniti nekaj denarja pri nakupu zemlje za rože in naredila eno veliko napako. Zakaj? Ker je to bilo edino leto, ko jaz nisem imela lepih rož. Resnično sem bila prepričana, da zemlja ne more tako močno vplivati na to, kakšne rože boste imeli. Pa sem se zmotila. Čeprav sem dokupovala različna gnojila, to ni bilo isto. Rože niso bile lepe. 

Tako sem naslednje leto le pazila, da sem spet kupila kvalitetno zemljo. Nikakor nisem več želela narediti napake. Spoznala sem, da je zemlja za rože še kako pomembna. Včasih smo prepričani, da nekaj ne deluje, pa se potem opečemo. Jaz sem tisto leto premišljevala, da so vse zemlje iste. Prepričana sem bila, da ne more biti takšne razlike. No, pa sem čez poletje potem pri svojih rožah videla, da je bistvena razlika. 

Cvetoče balkonske rože in zemlja za rože

Če ste se odločili, da boste imeti čez poletje doma na balkonu rože, potem so bistvene 2 stvari:

Če ne boste poskrbeli za vse te stvari, potem je boljše, da nimate rož. Če želite lepe, zdrave rože, potem boste morali upoštevati vse to. Sama sem večkrat trmasta, a kaj kmalu me to tepe. Pride trenutek, ko hitro spoznam, da sem naredila napako. Tako spomladi nakupite vse potrebno, da bodo vaše rože čez poletje lepe in imele lepe cvetove. Zemlja za rože ima res velik vpliv. Nikar pri njej ne šparajte, izberite dobro zemljo, ker v nasprotnem primeru vam bo kasneje žal. Sama sedaj vedno kupim najboljšo zemljo in tako vidim, da moje rože čez poletje ne potrebujejo toliko gnojila, ker je zemlja za rože kvalitetna in dobra. Naj bodo vaši balkoni čez poletje odeti v pisane barve rož.